2016. február 16., kedd

Szalagavató - Simoncsics Fanni



  A szalagavató bál minden végzős diák életében egy meghatározó esemény. A szalag, amelyet feltűznek, szinte végig fogja kísérni a pályafurásukat. Egy napon, amikor egy fiók aljából előkerül ez a picike emlék, ez nyit majd kaput ahhoz, hogy visszatekintsenek középiskolás éveik legszebb, legrosszabb, legcikisebb és legviccesebb pillanataira.
 A Semmelweis 2015-ös szalagavatóján 96 pár táncolt összesen a Pestszentimrei Sportkastélyban. Megkérdeztünk egy végzős diákot, Szarvas-Kövecsi Elődöt, hogy neki, mint főszereplőnek, miképpen maradt meg ez az esemény, illetve az itt eltöltött évek:
Fanni: Milyen jelentősége volt számodra a szalagavatónak?
Előd: Nagy jelentősége volt, ugyanis ez egy olyan rendezvény, ahol – legalábbis számomra - , úgymond „felnőtté” is avatják a diákokat, és ez sokat jelent nekem.

F: Hogy érezted magad?
E: Nagyon jól éreztem magam!


F: Őszintén…rontottál a táncban?

E: Őszintén…nem, nem rontottam!


F: Mi volt számodra a legemlékezetesebb momentum?

E: A legemlékezetesebb az volt, mikor elindult az osztálytánc zenénk és elfogott az az izgalom, ami egész végig bennünk volt, és ahogy felszabadult az adrenalin a szervezetemben…áááh, leírhatatlan érzés!


F: Mennyit készültetek erre az eseményre? Nehéz volt?

E: Nem mondom, hogy sokat, de nem is keveset. Egy héten kétszer-háromszor osztálytánc próba volt, kétszer keringő próba. Egyáltalán nem volt nehéz!


F: Hogyan emlékszel vissza az elmúlt évekre?

E: Hát, vegyes élményeim vannak. Vannak jó, és vannak rossz emlékek egyaránt. Konklúzióban, úgy érzem boldogan teltek középiskolás napjaim
J


F: Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Ennyi idő után a legtöbben már tudjátok, hova tovább?

E: Nagyjából mindenki tudja, hogy mit szeretne a továbbiakban. Én személy szerint céltudatosan tudom, hogy mit szeretnék dolgozni, illetve hol szeretnék élni.


F: Milyen tanácsokkal látnád el az alsóbb évfolyamosokat, mind az utolsó év, mind a szalagavató tekintetében?

E: Becsüljék meg az osztályfőnököket! Rengeteg mindent tesznek az osztály érdekében, és nagyon sokat feláldoznak értük. És legyen nagyon jó kapcsolatuk a tanárokkal! Ki tudja, mikor kell egy segítő kéz (ész)
J
És hát tanuljanak, bár nem hinném, hogy ezt sokan meg fogják tartani! J

Köszönjük szépen. Sok sikert a végzősöknek a továbbiakhoz, az érettségihez, az alsóbb évfolyamosoknak pedig a hátralévő évekhez!

Írta: Simoncsics Fanni Katalin ; 9.D

http://1.1.1.5/bmi/www.semmelweis-bp.sulinet.hu/images/Slider/slider_1.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése